A Turizmus.com „Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban” című kiadványába az idén először válogattak be – fiatal koruk ellenére sok mindent elért - húsas, harmincas éveiben járó hazai turisztikai szakembereket is. A már több éve megjelenő kiadvány legfrissebb számába Haller Ferenc mellett csak egyetlen Vas megyei szakember, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Fürdőszövetség elnöke került be.

Haller Ferenc a napokban tartott díjátadó után elmondta: óriási öröm számomra, hogy 32 évesen ilyen elismeréssel gazdagodtam. Felemelő érzés, hogy olyan turisztikai szakemberekkel együtt vehettem át az elismerést, akiknek a munkásságát figyelve próbálok fejlődni, az így szerzett tudást pedig igyekszem hasznosítani Sárvár turizmusának fejlesztésében.

A sárvári szakembernek a kiadványban megjelent bemutatkozásában is olvasható, hogy a konszenzusteremtésben és a tiszta kommunikációban hisz. Ugyanakkor annak is örül, ha valami egyedivel sikerül kicsit kitűnnie a tömegből.

„Talán ez a mondat az, ami jellemzi a sárvári TDM marketingjét is. Törekszünk arra, hogy a helyi szolgáltatókkal egyetértésben, közösen tudjunk valami jót alkotni. Ha lehet úgy, hogy ezzel kicsit úttörők is legyünk a magunk területén” – fejtette ki Haller Ferenc.

Fiatal kora ellenére rengeteg turisztikai tapasztalattal gazdagodott már. Két nyelven is felsőfokon beszél, 14 évesen már szinkrontolmács volt, csoportos utazásokat kísért „idegenvezetőként” külföldre. A marketinghez az ELTE nemzetközi tanulmányok szakának elvégzése közben került közelebb. Hallgató társaival 2009-ben egy olyan egyedi szolgáltatást nyújtó céget alapítottak, ami rövid idő alatt nagy multinacionális vállalatok megbízását nyerte el. Köszönhetően annak, hogy felismerték az új dolgokban rejlő úttörő lehetőségeket. Haller Ferenc az ELTE-n szerzett diplomata végzettséggel a zsebében a külföldi álláslehetőségeket visszautasítva úgy döntött, a tanulmányok után inkább Vas megyében helyezkedik el. Hazatérte után szinte egyből a Pannon Termál Klaszter ügyvezetője lett, majd a Büki Gyógyfürdő Zrt.-nél bízták meg azzal, hogy indítsa el az országosan és nemzetközileg is nagy elismerésnek örvendő fürdő online kommunikációját.

„Bükfürdő után aztán még közelebb kerültem az otthonomhoz. A sárvári TDM-hez hívtak dolgozni TDM menedzseri és Tourinform iroda vezetői pozícióba. A TDM szervezet felépítésének, a kemény munkának és a sikereknek köszönhetően

2014-ben az ügyvezetéssel is megbíztak – fűzte hozzá.

Külön kiemelve, hogy a kollégáival és a város szolgáltatóival közösen megteremtették annak a lehetőségét, hogy Sárvárnak mára biztos pozíciója van a hazai top 10 turisztikai célpontok között.