Az Ételmustra a Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján a sárvári vár körüli parkban zajlott le. Összesen tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt.

A csapatoknak Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat kellett felhasználniuk főzés során, és valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata kellett az étel alapjának választani – mondta Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el.

Hozzátette, hogy versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém, fa és kerámia eszközökkel kellett sütni vagy megfőzni a megálmodott vasi finomságot. Így készült a Vörös Oroszlán Lovagrendjének káposztás töltött paprikája is, ami nemcsak az idei Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráját nyerte meg, hanem a „Vas megye étele 2019” címet is a magáénak tudhatja. Ennek köszönhetően hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül az extra finomságok közé.

Megválasztották Vas megye ételét
 

 

„A többi között azokban a vendéglátóhelyeken lesz majd kérhető, amik a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen is fellelhetők. Amivel egyébként a nagyközönség szintén a Nádasdy Fesztiválon találkozhatott először” – jegyezte meg Haller Ferenc. kitérve arra is, hogy a térkép nyomtatott és digitális változatában összesen nyolc sárvári étterem található. Így elmondható, hogy Sárvár nemcsak a fürdőzős és a természetközeli kikapcsolódási lehetőségek terén, hanem a Vas megyei gasztronómiai kínálatot tekintve is a TOP úti célok között szerepel.