Gyulai Várfürdő újra fogad vendégeket ,azonban kötelező kézfertőtlenítésre és lázmérésre kell készülni a belépő pontokon.  Nyitási akcióként a belépőjegy árait csökkentették, a hat évnél fiatalabb gyermekek számára pedig a belépés díjtalan.  Felhívják a figyelmet a kötelező másfél méteres védőtávolság betartására, illetve létszámkorlátot vezettek be a kültéri medencékben. A meleg vizes blokkok nem működnek még és a gyógykezeléseket, valamint az 50 méteres úszómedencét csak június közepétől lehet igénybe venni. Az orosházi és békéscsabai strandok, fürdők is nyitnak a hétvégén, ezzel szolgáltatások sora állhat újra munkába, hiszen számtalan vendéglátóegység működik szorosan együtt a fürdőkkel.

Vas megyében már a mai naptól fogadnak vendégeket Bükfürdőn. Mind a tizenöt medence és a csúszdák is használhatók az aktív oxigénes fertőtlenítő eljárásnak köszönhetően, ami minden vírust és baktériumot elpusztít. Nyomatékosan felhívják a figyelmet a kézfertőtlenítés és védőtávolság betartására és úgynevezett védőszektorok létrehozásával igyekeznek teljes kikapcsolódást nyújtani az ide érkező vendégek számára. Külön színnel jelölik a csendre, a sportolásra alkalmas zónákat, illetve a gyerekes családok számára is különítettek el zsibongót.. A fürdő naponta akár 7000 főt is tud fogadni. Szintén a megyében található Sárváron ugyan csak június 12-től lesz elérhető a strand, kedvezményesen előszezoni áron, de a fürdő melletti kalandpark kinyit, így aki sárváron jár mindenképp próbálja ki.

Zala megyében egyedi adottságai miatt elsőként nyithatta meg kapuit  a Hévízi Tófürdő, ami reményeik szerint június közepére teljes kapacitással várhatja a kikapcsolódni vágyókat. Zalakaroson a pünkösdi hétvégén nyit a fürdő, itt is szigorú szabályokra kell készülni, így például csak korlátozott személyt engedhetnek be a létesítménybe. A fertőtlenítés elsődleges szempont, ezért a személyzet teljes létszámára vonatkozik a kötelező maszk viselés. Jó forgalomban bíznak, ezért az úszómesterek számát is növelték, hogy a biztonságos fürdőzés megvalósulhasson. Letenyén egész nyáron zárva tartanak a strandok, Lentiben és Kehidakustányban ma és holnap nyitnak a fürdők és a szállodák.