Egy 29 éves ostffyasszonyfai férfi szerdán teherkocsival közlekedett Celldömölkön, amikor a Sági utca és Építők útja kereszteződésében összeütközött egy kerékpárossal. Az ütközés következtében a 33 éves helyi nő az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a 834-es számú főúton is. Egy kazincbarcikai férfi kocsival közlekedett Celldömölk felől Sárvár irányába, amikor az út 27-es kilométerszelvényében elveszítette uralmát a járműve felett és egy mezőgazdasági területre csapódott. Az autót vezető 34 éves férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

Mindkét baleset körülményeit a Celldömölki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki szerdán egy személykocsival ütközött Kőszeg külterületén. Egy 25 éves horvátzsidányi férfi autóval közlekedett a 87-es számú főúton, a Csepregi út felől az Alsó körút irányába, amikor kanyarodásakor összeütközött egy motorossal. A Szombathelyi Rendőrkapitányság az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívja a rendőrség a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Kérik, hogy a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A járőrök mindezek mellett egy 59 éves, személykocsival közlekedő férfit igazoltattak Celldömölkön. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Celldömölki Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérik az egyenruhások a járművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

A rendőrök a közúti intézkedések mellett Szombathelyen előállították azt az 50 éves káptalantóti lakost, aki előzetes szóváltást követően megütött egy helyi férfit Bozzaiban. A nyomozók az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.