A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai március 9-én és 10-én közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a 84-es számú főút, valamint a 834-es számú főút Vas megyei szakaszán. Az ellenőrzés célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ellenőrzés idején a rendőrök száztizenhárom esetben kapták gyorshajtáson az autósokat.

Százzal túllépte a megengedett sebességet
 

 

Egy sofőr Gérce térségében, a 84-es számú főúton egy előzési manőver végrehajtása során a megengedett 90 helyett 154 kilométeres sebességgel haladt, majd később 196-ra gyorsított fel. Miután a közlekedésrendészeti járőrök megállították az autót, a jármű vezetőjével szemben gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Egy férfi ugyancsak a 84-es számú főúton kocsival közlekedett a megengedett 90 helyett 181 kilométeres sebességgel Nemeskeresztúr térségében. A jármű vezetőjével szemben szintén közigazgatási bírságot és büntetőpontot szabtak ki a járőrök.

A 834-es főúton, Tokorcson egy kocsi pedig a megengedett 50 helyett 110 kilométeres sebességgel közlekedett. A jármű üzemben tartójával szemben közigazgatási bírság került kiszabásra.