A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. európai uniós projekt keretében valósított meg egy tanulmányt nemrég, amelynek eredményei azt valószínűsítették, hogy a városban komoly kihasználtsága lenne az elektromos kerékpároknak.

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője elmondta: „Ennek hatására meg is valósítottuk a fejlesztést, összesen hat új elektromos bicikli vásárlására került sor a nyáron. Így még az őszi kerékpáros idő beköszönte előtt sikerült egy újabb szolgáltatással bővíteni a sárvári TDM kínálatát”.

Körbe e-bike-ozható Vas megye - Már Sárváron is kölcsönözhetők e-biciklik
 

 

Kerékpárt ugyan eddig is lehetett kölcsönözni a helyi Tourinform irodában, most azonban lehetőség nyílik arra is, hogy a kevésbé edzett vagy plusz élményre vágyó turisták is kétkerekűre pattanva járják be a környék távolabb lévő attrakcióit is.  Mondjuk egy wellness hétvége részeként - tette hozzá.

Az elektromos kerékpárok kölcsönzési díja egyébként teljesen jelképes, mondja ezt az ügyvezető annak ellenére is, hogy a hagyományos bringák bérleti árának duplájáról van szó. Egy óra ugyanis mindössze 600 forintba kerül.

Haller Ferenc hozzátette: a kölcsönzés is meglehetősen egyszerű: a turistáknak személyi igazolványt vagy útlevelet kell magukkal hozniuk ehhez, egy rövid adatlap kitöltése után pedig már vihetik is a bringákat. Kaució sem szükséges. Fizetésre is csak a visszaérkezés után kerül sor.

Arról pedig, hogy hova érdemes túrázni, a TDM honlapján, a sarvar.hu-n is lehet tájékozódni, de személyesen a Tourinform irodában, a kölcsönzéskor is kérhetnek térképet a Vas megyei kirándulásra készülők.

A sárvári irányok egyébként a Vas megyei turisztikai fejlesztési koncepcióba is teljesen illeszkednek. Amint arról dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke beszámolt: a térségben jelenleg jelentős e-bike beszerzési dömping van. Ugyanis az Őrségben, Bükön és most már Sárváron is bérelhetők elektromos kerékpárok.

Kondora Bálint szerint a mostani fejlesztésnek köszönhetően szinte teljesen körbe „e-bike-ozható” Vas megye. Így arra buzdítja a térségbe érkezőket, hogy próbálják ki ezeket a kerékpárokat. Hiszen amellett, hogy a plusz hajtás kényelmesebbé teszi a túrázást, nagy élmény is ezekkel a kirándulás.