Minderről Haller Ferenc, a Sárvári Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatott. Hozzátéve azt, hogy a vendégek kedvenc gyógyvizes medencéje a nyáron biztosan nem lesz átjárható a belső egységgel. Ám ez nem azt jelenti, hogy a gyógyfürdőzésről le kell mondani. A külső részt ugyanis egy úgynevezett zsilipeléssel leválasztják a fedett szárnyról. Így oldja meg a fürdő, hogy a termálvizes lazításra, a gyógyfürdőzésre továbbra is legyen lehetősége a Sárvárra érkezőknek. A TDM ügyvezetője fontosnak tartotta kiemelni továbbá, hogy az érintett gyógyvizes medence egy árnyékoló tetővel ellátott egysége a strandnak. Így Sárváron annak ellenére lehet majd borúsabb időben is fürdőzni, hogy a belső egység a korlátozás miatt zárva tart. Haller Ferenc összegzésében szólt arról is, hogy a sárvári strandon természetesen az élménymedencék, a csúszdák és a pancsolók mondhatni teljes kapacitással üzemelnek majd. Összesen 15 attrakció megnyitását tervezik Sárváron.

Az ügyvezető közlése szerint nem csak a fürdőváros legnépszerűbb nyári attrakciója, a strand készül gőzerővel az újranyitásra. A helyi wellness szállodák is hamarosan nyitnak. A fürdővel közvetlenül átjárható Park Inn Sárvár Resort & Spa ugyan eddig is fogadott vendégeket, de nagyobb kapacitással csak a fürdő újranyitását követően működnek majd. Hasonló a helyzet a wellnessfürdő saját szállodájával is. Ott is a strandnyitás időpontjától várnak vendégeket. Persze nem mindegyik sárvári szálloda függ a fürdő újranyitásáról. A saját medencékkel rendelkező, a sárvári arborétum közvetlen szomszédságában lévő Thermal Sárvár Health Spa Hotelben például már május 29-étől, a pünkösdi hétvégére is fogadnak vendégeket. De azoknak sem kell lemondaniuk a sárvári nyaralásról, akik luxus kényeztetésre vágynak. A legtöbb sárvári szállodánál ugyan valamivel később, de még az igazi nyári szezon beindulása előtt a Spirit Hotel is újranyit. Az Európa-szerte ismert szálloda június 26-ától már fogad vendégeket.

A sárvári TDM ügyvezetője tájékoztatója szerint a szállodák és a fürdők mellett természetesen a különféle, városon belüli attrakciók, látványosságok is hamarosan nyitnak. A kalandpark május 30-ától fogad vendégeket, az arborétum most is látogatható és a Nádasdy-vár is bármikor körüljárható kívülről. De az éttermek is sorra nyitnak és a Tourinform iroda szolgáltatásai, így a hagyományos és elektromos kerékpár bérlési lehetőség is hamarosan újra elérhetővé válnak - zárta az összegzését Haller Ferenc.