A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. március 9-én és 10-én közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a 84-es számú főút, valamint a 834-es számú főút Vas megyei szakaszán. Az ellenőrzés célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök száztizenhárom esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát.

Egy sofőr Gérce térségében, a 84-es számú főúton egy előzési manőver végrehajtása során a megengedett 90 km/óra helyett 154 km/óra sebességgel haladt, majd később 196 km/órára gyorsított fel. Miután a közlekedésrendészeti járőrök megállították az autót, a gépjármű vezetőjével szemben gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Egy férfi ugyancsak a 84-es számú főúton személygépkocsival közlekedett a megengedett 90 km/óra helyett 181 km/óra sebességgel Nemeskeresztúr térségében. A jármű vezetőjével szemben szintén közigazgatási bírságot és büntetőpontot szabtak ki a járőrök.

A 834-es főúton, Tokorcs belterületén, egy személygépkocsi pedig a megengedett 50 km/óra helyett 110 km/óra sebességgel közlekedett. A jármű üzemben tartójával szemben közigazgatási bírság került kiszabásra.