Szeptember 9-én egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök, Káld belterületén. Egy helyi lakos a Kútdomb utcában közlekedett autójával, amikor nekiütközött egy, az út szélén várakozó gépjármű oldalának, a mellette álló pápai lakost pedig elsodorta. A nő a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt előállították, vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A rendőrök a balesetet követően, az éjszakai órákban Káldon, a Kútdomb utcában ismét ellenőrzés alá vonták a helyi férfit, aki személyautójával közlekedett. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter újra pozitív értéket mutatott, ezért őt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították.

A férfival szemben a Sárvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.