A közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése a célja annak a kiírásnak, amelyre önkormányzatok pályázhatnak. Az ITM ezt a területet prioritásként kezeli, ezért „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni – közölték.

A tárca kifejtette: a pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések. Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább ötszázezer, legfeljebb hárommillió forint. A pályázat benyújtására egy hónap áll rendelkezésre 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. között. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

A pályázati kiírás és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok a www.kormany.hu oldalról tölthetőek le és a támogatással kapcsolatban felvilágosítást a kkszf.szerzodes@itm.gov.hu e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.