A cég ezt arra reagálva közölte, hogy Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatóján arról beszélt, a kormányfői levelek kiküldésével a kabinet „gyakorlatilag veszélyezteti a posta működőképességét”, például azt is veszélybe sodorja, hogy időben kivigyék a nyugdíjakat.
    
A Magyar Posta közleményében kiemelte: márciusban is a megszokott rendben és időben teljesítik a nyugdíjkifizetéseket. A levelek kézbesítése – írták – jelenleg is zavartalan, a március második felében várható nyugdíjkézbesítéseket semmi sem akadályozza. Az érintett ügyfeleknek márciusban is, az előre meghatározottak szerint, a nyugdíjnaptárakban szereplő napokon kézbesítik a nyugdíjakat.
   
A miniszterelnöki levelek kiküldéséről azt írták: a Magyar Posta felelősséggel vállalta ezt a megbízást. A leveleket a postások ütemezetten kézbesítik február 26-ától kezdődően országszerte. 

A közleményben a zrt. arra kérte az ellenzéki politikusokat, hogy „ne gyártsanak álhíreket, ne használják fel a Magyar Postát politikai kampánycélokra”.