Kutya harapott meg egy kétéves kisfiút 2018. október 20-án, Ostffyasszonyfán. Az állat egy rossz állapotú kerítésén keresztül jutott ki az egyik lakóház udvaráról és harapta meg a járdán – tizenötéves rokonával – sétáló gyereket. A kisfiú segítségére siető édesanyja, miközben megpróbálta kiszabadítani fiát a kutya szorításából, maga is megsérült. A sérülteket a helyszínről mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint a kutyaharapások következtében a gyerek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg édesanyja súlyosan sérült. A beszerzett információk szerint az állat korábban, 2018. május 26-án egy hegyfalui lakosra is rátámadt, akit ugyancsak súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A nyomozók az eb tulajdonosát gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a Vas Megyei Főügyészségnek átadta.