A 6. Szabadulószobák Éjszakája központi rendezvénye a fővárosi Sweet Escape-ben lesz, ahol Édes a szabadulás! címmel családbarát játékokat rendeznek.
 
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a játszani vágyók a www.szabaduloszobak.hu oldalon tudnak jelentkezni. Pénteken országszerte meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.
 
A tájékoztató idézi Pattantyús Ádámot, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezőjét, aki elmondta, hogy a szabadulós játékokat a pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek, akár osztálykirándulás alkalmával, de egy szimpla hétköznap esti baráti programnak is tökéletes lehet.
 
A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különféle látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni játékot - írták a tájékoztatóban.