A koronavírus fertőzés óta 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

2942 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg
Fotó: koronavirus.gov.hu
 

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus – áll a közleményben.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1448 ember) és Pest megyében (394) van a legtöbb fertőzött.Ezt követi Fejér megye (298), Komárom-Esztergom megye (121), Zala megye (115), Csongrád megye (98) és Győr-Moson-Sopron megye (79). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására –fűzték hozzá.

Részleteket a hirado.hu oldalon vagy a térképre kattintva olvashat!